Διατροφή στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό

Η εγκυμοσύνη όπως και η γαλουχία, αποτελούν τις περιόδους της ζωής της γυναίκας με τις μεγαλύτερες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία). Επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας.

Οι ενεργειακές ανάγκες αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως και οι πρωτεϊνικές ανάγκες και οι ανάγκες για ορισμένα μικροθρεπτικά συστατικά. Ωστόσο το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 15%. Δηλαδή οι θερμιδικές ανάγκες αυξάνονται κατά 300 θερμίδες περίπου και αφορούν το 2ο και το 3ο τρίμηνο της κύησης.

Σκοπός είναι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την καλύτερη έκβαση της κύησης και ταυτόχρονα στην καλύτερη κατάσταση της υγείας του μωρού.

Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο για την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης, όσο και για την υγεία του μωρού:

  • Συμβάλλει στη φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη του εμβρύου.
  • Η υγιεινή διατροφή σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να έχετε καλύτερο έλεγχο της αύξησης του σωματικού σας βάρους
  • Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η σημασία της διατροφής της εγκύου για την υγεία του μωρού στα μετέπειτα στάδια της ζωής του. Συγκεκριμένα, η διατροφή της επιδρά στο έμβρυο και επηρεάζει την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως υπέρταση, παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα, κατά την ενήλικη ζωή του.

Στο χώρο μας θα λάβετε εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής είτε για την περίοδο της εγκυμοσύνης είτε κατά τη φάση του θηλασμού.

 

NutriEdition Παναγιώτης Κλειάσιος
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας
TOP